Το καλάθι είναι άδειο
MAINTENANCE TIPS
Γενικές Συμβουλές & Οδηγίες για την συντήρηση των επίπλων

Είναι σημαντικό να αποφεύγεται το άμεσο ηλιακό φως. Οι αφιλτράριστες υπεριώδεις ακτίνες προκαλούν ξεθώριασμα των χρωμάτων και αργά ή γρήγορα θα προκαλέσουν ζημιά στο ξύλο, στα βερνίκια, στα υφάσματα και στο δέρμα. Επομένως, θα πρέπει να αποφεύγετε να τοποθετείτε τα έπιπλα στο άμεσο ηλιακό φως, αν οι χώροι σας το επιτρέπουν. Ωστόσο, εάν τα έπιπλά σας είναι εκτεθειμένα, μπορείτε να τα προστατεύσετε με κουρτίνες  και να τις κρατάτε κλειστές κατά τις περιόδους έντονης ηλιακής ακτινοβολίας. Για να αποφύγετε τις σκιές και τα ίχνη που αφήνουν οι έντονες ακτίνες του ηλιακού φωτός, για τις πρώτες εβδομάδες δεν πρέπει να τοποθετείτε αντικείμενα πάνω σε ένα καινουργιο έπιπλο. Παρεμπιπτόντως, το ξύλο από κωνοφόρα δέντρα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο φως. Τα έπιπλα θα πρέπει πάντα να τοποθετούνται σε κατάλληλη απόσταση από θερμαντικά σώματα κεντρικής θέρμανσης ή άλλες πηγές θερμότητας ή ψύχους. Όλα τα μέσα καθαρισμού θα πρέπει πρώτα να δοκιμάζονται πάντα σε ένα μέρος του επίπλου που δεν είναι σε άμεση θέα με τον ήλιο

EASY CLEAN ΥΦΑΣΜΑΤΑ
ΞΥΛΙΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ CARE & TIPS
ΓΕΝΙΚΉ ΦΡΟΝΤΊΔΑ ΤΩΝ ΞΎΛΙΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΏΝ
 
Ως φυσικό υλικό, το ξύλο παραμένει ζωντανό ακόμη και μετά τη διαδικασία κατασκευής. Είναι βασικά μη απαιτητικό όσον αφορά τη φροντίδα, διότι άλλωστε ακόμη και υπό φυσικές συνθήκες τα δέντρα είναι εκτεθειμένα στον άνεμο, τον ήλιο, τη βροχή και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί να ξεσκονίζετε τακτικά τα ξύλινα έπιπλα με ένα καθαρό, μαλακό και χωρίς χνούδια πανί. Οι επιφάνειες μπορούν να αναζωογονηθούν με την επεξεργασία τους με βερνίκι επίπλων, το οποίο έχει μαλακτική δράση και απορροφά την πίεση του πανιού. Εξασφαλίζει επίσης ότι δεν προκαλούνται γρατσουνιές κατά το ξεσκόνισμα. Ανεξάρτητα από το αν καθαρίζετε την επιφάνεια με ή χωρίς βερνίκι, θα πρέπει να αλλάζετε τακτικά το πανί, επειδή ένα βρώμικο πανί μπορεί να γρατζουνίσει την επιφάνεια των επίπλων σας. Για την επιτυχή χρήση του βερνικιού επίπλων θα πρέπει να καλύπτετε την επιφάνεια του επίπλου ομοιόμορφα. Θα πρέπει πάντα να δουλεύετε το βερνίκι προς την κατεύθυνση του κόκκου και να συνεχίζετε το γυάλισμα χωρίς μεγάλη πίεση μέχρι να στεγνώσει εντελώς η επιφάνεια. Αυτό θα εξασφαλίσει μια ελκυστική γυαλάδα και μια επιφάνεια ανθεκτική στη βρωμιά. Οι ανοιχτόχρωμοι τύποι ξύλου, όπως το δρυς και η τέφρα, δεν πρέπει να σκουπίζονται με υγρό πανί, επειδή η υγρασία μπορεί να επιτρέψει στη σκόνη και τη βρωμιά να εισέλθουν στους πόρους του ξύλου.
ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΑ ΕΠΙΠΛΑ CARE & TIPS
Τα υφασμάτινα έπιπλα δεν είναι φίλοι με τη σκόνη, η οποία εγκαθίσταται αόρατα στην επιφάνεια του υφάσματος και μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε ένα γκρίζο φιλμ. Τυχόν υγρασία στον αέρα δεσμεύει στη συνέχεια τα μικροσκοπικά σωματίδια και τα κάνει να κολλήσουν στις ίνες του υφάσματος. Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι να σκουπίζετε τακτικά το ύφασμα με το ακροφύσιο της ηλεκτρικής σας σκούπας, κατά προτίμηση κάθε δύο εβδομάδες.
Το επίπεδο ισχύος της ηλεκτρικής σκούπας θα πρέπει να είναι χαμηλό, ώστε να καθαρίζεται το ύφασμα με προσοχή. γενικά θα πρέπει να ακολουθούνται οι συστάσεις καθαρισμού που αναγράφονται στην ετικέτα του υφάσματος.
ΛΕΚΕΔΕΣ
Ανεξάρτητα από την καταστροφή που έχει συμβεί στα υφασμάτινα έπιπλά σας, θα πρέπει πρώτα να προσπαθήσετε να απορροφήσετε τυχόν υγρά με χαρτοπετσέτες ή ένα μαλακό πανί, ταμπονάροντας το υγρό χωρίς να ασκήσετε πίεση. Αποφύγετε τη χρήση διαλυτών, οι οποίοι μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στις ίνες του υφάσματος και στα χρώματά του. Για οτιδήποτε κολλάει στο ύφασμα, κομμάτια φαγητού για παράδειγμα, καλό είναι να καθαρίσετε την ταπετσαρία με ένα ήπιο απορρυπαντικό ή διάλυμα σαπουνιού.
 
Αφαίρεση κηλίδων και λεκέδων από υφασμάτινα καλύμματα με αφρό καθαρισμού ταπετσαριών
 
Εφαρμόστε τον αφρό καθαρισμού ταπετσαριών στον λεκέ, αφήστε τον να εισχωρήσει στο ύφασμα για 10 λεπτά και, στη συνέχεια, βγάλτε τον απαλά με βούρτσα.
Στη συνέχεια, καλό είναι να καθαρίσετε ολόκληρο τον καναπέ με αυτόν τον τρόπο, ώστε να μην παραμείνουν λεκέδες από νερό ή παρόμοια σημάδια. Ψεκάστε ολόκληρη την επιφάνεια του υφάσματος, αφήστε το σπρέι να διεισδύσει στο ύφασμα για πέντε λεπτά (αν η ταπετσαρία είναι πραγματικά βρώμικη για 10 λεπτά) και στη συνέχεια βουρτσίστε ξανά με μια μαλακή βούρτσα ρούχων. Βεβαιωθείτε ότι βουρτσίζετε προς μία μόνο κατεύθυνση, ώστε η ταπετσαρία να έχει ομοιόμορφη εμφάνιση μετά τον καθαρισμό. Σκουπίστε τα υπολείμματα αφρού μετά με μια χαρτοπετσέτα.
Ειδική φροντίδα για μαλλί, βαμβάκι, λινό και μετάξι
Σκουπίστε το ύφασμα με ηλεκτρική σκούπα και περιποιηθείτε το περιστασιακά με σαμπουάν επίπλων ή ένα αφρώδες ήπιο απορρυπαντικό. Για τον καθαρισμό θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο αποσταγμένο νερό. Το μετάξι πρέπει πάντα να καθαρίζεται στεγνά, διότι διαφορετικά μπορεί να δημιουργηθούν λεκέδες από νερό!
Βελούδινα υφάσματα
Αφαιρείτε πρώτα κάθε βρωμιά και σκόνη με βούρτσα ή ηλεκτρική σκούπα. Στη συνέχεια, ελέγχετε τη σταθερότητα του χρώματος της ταπετσαρίας και την καταλληλότητα του προϊόντος καθαρισμού, εφαρμόζοντάς το σε μια περιοχή που δεν είναι άμεσα ορατή. Εάν δεν προκύψουν ορατά ίχνη, μπορείτε να ξεκινήσετε την επεξεργασία. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό και καθαρό λευκό πανί. Αφού το εμποτίσετε στο προϊόν αφαίρεσης λεκέδων τρίβετε προσεκτικά τον λεκέ μέχρι να μην είναι πλέον ορατός.
  • Οι υγρές περιοχές θα πρέπει να ταμποναριστούν με ένα απορροφητικό πανί ή χαρτί
  • Το καθαριστικό δεν πρέπει ποτέ να εφαρμόζεται απευθείας στην ταπετσαρία
  • Ταμπονάρετε τυχόν υπολείμματα του καθαριστικού με ένα υγρό πανί
  • Μετά τον καθαρισμό, στεγνώστε τη σχετική περιοχή όσο το δυνατόν γρηγορότερα (εάν είναι απαραίτητο με σεσουάρ).
  • Μετά το στέγνωμα τυχόν επίμονοι λεκέδες μπορούν να σκουπιστούν με ένα μαλακό πανί που έχει υγρανθεί με λίγο καθαριστικό.
ΓΕΝΙΚΈΣ ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΊΔΑ ΤΩΝ ΔΕΡΜΆΤΙΝΩΝ ΕΠΊΠΛΩΝ
 
Το προϊόν φροντίδας επίπλων πρέπει πάντα να δοκιμάζεται πρώτα σε μια περιοχή που δεν είναι άμεσα ορατή.
Δεν πρέπει να εφαρμόζετε τα καθαριστικά απευθείας στο σημείο ή στο λεκέ, αλλά να χρησιμοποιείτε ένα μαλακό, καθαρό λευκό πανί ή ένα μαλακό σφουγγάρι για την εφαρμογή.
Μην χρησιμοποιείτε ακατάλληλα προϊόντα όπως διαλύτες, βερνίκι παπουτσιών κ.λπ.
Προστατεύετε τα έπιπλά σας από την έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως.
Τα δερμάτινα έπιπλα πρέπει να σκουπίζονται μία φορά την εβδομάδα με ένα ξεσκονόπανο ή με το μαλακό ακροφύσιο της ηλεκτρικής σας σκούπας. Θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε προσεκτικά ότι το ακροφύσιο δεν θα προκαλέσει γρατζουνιές! Αυτή η επεξεργασία θα διασφαλίσει ότι μικροσκοπικά σωματίδια σκόνης ή βρωμιάς δεν θα εισχωρήσουν στους κόκκους του δέρματος.
Τα δερμάτινα έπιπλα θα πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με ένα κατάλληλο προϊόν περιποίησης δέρματος κάθε 3 έως 6 μήνες, αλλά τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. 
ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ CARE & TIPS
Επιφάνειες από χρώμιο και νικέλ
 
Κάθε ανεπιθύμητη μεμβράνη οξειδίου μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί από επιφάνειες αργύρου, ορείχαλκου, μπρούντζου, χαλκού και χρωμίου. Απλώς γυαλίζετε το έπιπλο ή το αξεσουάρ σας με ένα φυσικό και απαλό γυαλιστικό. Πριν από τη χρήση το γυαλιστικό μετάλλων πρέπει να ανακινείται καλά. Εφαρμόστε επαρκή ποσότητα γυαλιστικού σε ένα στεγνό πανί και μοιράστε το σε ολόκληρη την επιφάνεια. Καθώς η επιφάνεια στεγνώνει, εμφανίζεται μια γκρίζα επίστρωση σκόνης, η οποία στη συνέχεια γυαλίζεται με ένα μαλακό πανί.
 
Επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα
 
Τα δακτυλικά αποτυπώματα και άλλες επιφανειακές ακαθαρσίες μπορούν να αφαιρεθούν καλύτερα με τη βοήθεια ενός πανιού μικροϊνών, το οποίο μπορεί να υγρανθεί ελαφρά εάν είναι απαραίτητο. Ακόμη και ένα κανονικό πανί πιάτων είναι κατάλληλο για το σκοπό αυτό. Το αποτέλεσμα καθαρισμού αυξάνεται με την προσθήκη λίγου υγρού πιάτων που διαλύει τα λίπη. Μετά από κάθε καθαρισμό οι επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα πρέπει να στεγνώνουν καλά με ένα πανί χωρίς χνούδι.
 
Ακατάλληλα καθαριστικά μέσα
 
Τα λειαντικά καθαριστικά μέσα δεν είναι κατάλληλα για τις περισσότερες μεταλλικές επιφάνειες. Στον ανοξείδωτο χάλυβα θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε τα καθαριστικά μέσα με υψηλό ποσοστό απολυμαντικού και χλωρίνης. Το ίδιο ισχύει και για τα καθαριστικά που περιέχουν οξύ, αλάτι και χλώριο, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αρνητική επίδραση στην αντοχή του ανοξείδωτου χάλυβα στη διάβρωση.